Това заяви военният анализатор Александър Мусиенко, цитиран от агенция УНИАН. Ясно

...
Това заяви военният анализатор Александър Мусиенко, цитиран от агенция УНИАН. Ясно
Коментари Харесай

Путин се готви да мобилизира още 300 000 войници след изборите

Това съобщи военният анализатор Александър Мусиенко, представен от организация УНИАН.

 

" Ясно е, че те (окупаторите) ще се опитат бързо да се прегрупират, да създадат отмора и да се опитат да напреднат през лятото, тъй като считат, че западната помощ няма да дойде в точния момент. Но мисля, че Украйна към този момент ще получи избрани оръжия от нашите сътрудници за лятото “, съобщи Мусиенко.

 

По думите му в Русия към този момент се приказва, че след изборната си победа Путин ще активизира още 300 000 бойци, дори към този момент е имало готова заповед от министъра на защитата Сергей Шойгу. Мусиенко обаче не счита, че за няколко седмици Москва ще може да активизира и въоръжи толкоз доста хора.

Русия крие в загадка загубите си на фронта в Украйна, които са стотици хиляди убити и ранени (по данни на Киев ликвидираните съветски бойци са 430 000). В момента съветската войска е окупирала близо 1/5 от територията на Украйна в третата година от пълномащабната инвазия. В това число влиза и окупираният през 2014 година украински полуостров Крим. Путин не смееше да разгласи нова готовност преди " изборите ", само че от през днешния ден ръцете му ще са развързани за активизиране на ново пушечно месо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР